Over Baby hangmatten

BABYHANGMATTEN - HANGMATTEN VOOR BABY'S

De babyhangmat is het ideale kraamcadeau. Baby's voelen zich hierin veilig en worden rustig door het wiegen. Bovendien ondersteunt het doek hun natuurlijke houding. Een babyhangmat en standaard bestel je zonder verzenkosten op www.tropilex.com

Een babyhangmat biedt een vertrouwd gevoel en ergonomisch ondersteuning aan jonge baby’s. Het risico op een afgeplat hoofdje neemt af en het kan huilbaby’s helpen in slaap te vallen. Een katoenen babyhangmat is uitermate veilig en kun je eenvoudig in een box of ledikant ophangen. Daarnaast heeft Hangmatje.nl babyhangmatten inclusief standaard, waarin je kleintje overal veilig kan liggen en slapen.


BABY'S EN HANGMATTEN

Voor baby’s is een hangmat een heerlijke slaapplek. Dat komt vooral door het zachte wiegen en volledige ondersteuning van het doek. De schommelende beweging van een babyhangmat voelt vertrouwd aan en kan helpen bij de overgang van de veilige, kleine baarmoeder naar de grote, nieuwe wereld. Sommige onrustige baby’s of slechte slapers kunnen ineens helemaal ontspannen wanneer ze in een hangmat liggen. Bovendien wordt hun hele lichaam door het doek perfect ondersteund in de natuurlijke, gekromde houding van een zuigeling. Deze lighouding kan voor kindjes die last hebben van krampjes of reflux een ware uitkomst zijn. Ten slotte helpt de hangmat afplatting van het hoofdje voorkomen, omdat een hangmat geen drukpunten heeft.


EIGENSCHAPPEN VAN EEN BABYHANGMAT

Een babyhangmat onderscheidt zich van andere hangmatten door de extra veiligheid die het biedt. Zo is het doek vaak voorzien van veiligheidsgordel en de stof, gemaakt van dichtgeweven, natuurlijk katoen, is ademend en biedt voldoende ondersteuning. Voor een veilige ophanging kun je het best gebruik maken van een hangmatstandaard. Deze is stabiel, kan niet kantelen of draaien en biedt 100% veilige ophangpunten voor de hangmat. Bijkomend voordeel is dat de standaard makkelijk te verplaatsen is, zodat je altijd dichtbij je kindje kan zijn. Dat maakt een babyhangmat met standaard tot een geweldig kraamcadeau!


Veilig slapen in een babyhangmat

Bij het ontwerp van babyhangmatten staat veiligheid voorop. Daarnaast zijn er enkele gebruikerstips om je baby veilig te laten slapen in zijn hangmat:

1.     Hang de hangmat vlak (niet meer dan 10 cm) boven een zacht oppervlak. Zorg ervoor dat hier geen speelgoed onder ligt.

2.     Laat je baby rustig aan de hangmat wennen totdat deze tevreden is.

3.     Blijf ten allen tijde in de buurt wanneer de baby in de babyhangmat ligt.

4.     Let altijd goed op de belastbaarheid van de hangmat en of de bevestiging goed is aangebracht.

5.     Let op met grotere kinderen die bij de baby willen kijken. Als ze leunen op één kant kunnen ze de hangmat laten                 kantelen!

6.     Zodra je kindje op zijn buik gaat draaien, kun je de hangmat beter niet meer gebruiken. Ten eerste omdat de                         veiligheidsgordel daarin kan belemmeren en ten tweede omdat ze zich in een hangmat moeilijk kunnen terugdraaien.

7.     Wanneer je kindje ouder is en om zich heen gaat kijken, biedt een babyhangstoel optimale ondersteuning voor                     dutjes en een leuke speelplek.