HANGMAT GOED OM TE WETEN

KINDERHANGMAT - HANGMATTEN VOOR KINDEREN

Kinderhangmatten zijn normale hangmatten maar dan een slag kleiner. Hierdoor passen ze bijna op iedere kinderkamer. Hang de kinderhangmat op onder de hoogslaper of langs het raam.

Hangmatten zijn ontzettend leuk om in te spelen en te chillen. Daarnaast kunnen ze helpen om drukke kinderen tot rust te brengen. Een hangmat ziet er bovendien cool uit en het schommelen is ook nog eens goed voor de ontwikkeling. Kortom: een kinderhangmat is een perfecte aanwinst voor de kinderkamer!


EIGENSCHAPPEN VAN EEN KINDERHANGMAT

Met een draagvermogen van maximaal 80 kilogram is de kinderhangmat geschikt voor kinderen van 2 tot 10 jaar. Door de afmeting past deze kinderhangmat beter bij het lichaam van een kind en is er altijd ruimte voor te vinden op de kinderkamer. Hang hem bijvoorbeeld onder de hoogslaper, langs het raam of boven het bed. Wanneer een hangmat niet gebruikt wordt, kun je hem eenvoudig losmaken en opbergen op een veilige plek. Of laat hem hangen en maak er een bedje van voor de knuffels of poppen!


HANGMAT VOOR OP DE KINDERKAMER

In een hangmat kunnen kinderen zich even terugtrekken om te spelen, een boekje te lezen, te gamen of zomaar wat weg te dromen. En natuurlijk is het ook leuk om te schommelen in een hangmat of er gezellig met een vriendje in te zitten. Prettige bijkomstigheid: de bewegingen van een hangmat zijn voor een kind heel gezond. Het schommelen heeft een positief effect op hun concentratievermogen, evenwichtsgevoel en creativiteit. Deze wiegende beweging kan drukke kinderen zelfs tot rust brengen. Een hangmat wordt daarom ook gebruikt bij verschillende soorten therapieën, o.a. voor kinderen met ADHD.


EEN KINDERHANGMAT VEILIG GEBRUIKEN

Kinderen zijn speels en zien geen gevaar. Dus ook al zijn onze kinderhangmatten nog zo stevig en stabiel, er kunnen altijd ongelukken gebeuren. Houd daarom deze voorzorgsmaatregelen in acht:

●     Leg een niet opgehangen hangmat buiten bereik van kinderen. Wanneer kinderen zelf een hangmat gaan ophangen,           kunnen er vreselijke ongelukken gebeuren.

●     Hang een hangmat niet te hoog; niet meer dan zo’n 45 cm boven de grond.

●     Verwijder alle losse spullen en speelgoed die onder de hangmat liggen.

●     Hang de hangmat op met bevestigingsmateriaal dat speciaal bestemd is voor muren, plafond of balken.

       En leer je kinderen de volgende spelregels:

●     Als je in de hangmat wilt klimmen, ga je eerst in het midden van de hangmat zitten. Vervolgens slinger je de benen           op het doek.

●     Spring nooit in een hangmat.

●     Leun of hang nooit aan één zijde van een hangmat wanneer iemand erin zit. De hangmat zal kantelen waardoor de             persoon eruit kan vallen.

●     Alleen een volwassene mag een hangmat ophangen.

       Zo kan je kind jarenlang en op een veilige manier plezier beleven met zijn eigen kinderhangmat!


HANGMATTEN - HANGMAT BESTELLEN ZONDER VERZENDKOSTEN!

Hangmatten zijn er in vele kleuren en maten, maar één ding is zeker: Hangmatje.nl heeft de beste en leukste hangmatten voor je uitgezocht. Deze kun je zien bij: de beste keuzes! We hebben de hangmatten getest op ligcomfort en kwaliteit. 

Is er een product dat nog relaxter ligt dan een hangmat? Wij vinden van niet. Het zachte schommelen en het gevoel van gewichtloosheid zorgen voor een heerlijk gevoel van vrijheid, blijheid en vakantie. Om dit het beste te ervaren kies je één van onze authentieke Zuid-Amerikaanse hangmat in jouw ideale formaat!Authentieke Zuid-Amerikaanse hangmatten

In Zuid-Amerika zijn hangmatten al eeuwenlang onderdeel van het dagelijks leven. Die eeuwenoude kennis en expertise vind je terug in onze collectie originele Zuid-Amerikaanse hangmatten. Al deze hangmatten zijn traditioneel geweven en met de hand afgewerkt door Otavalo-indianen uit Ecuador. De Otavalo indianen zijn van oudsher vermaard om hun weefkunst en dat is te zien in deze prachtige hangmatten van zware kwaliteit!


Kies het formaat hangmat

Een hangmat moet uiteraard comfortabel liggen. Hierbij speelt het juiste formaat een belangrijke rol. Meestal geldt: hoe groter de hangmat, hoe groter het comfort. Het kleinste formaat van onze originele Zuid-Amerikaanse hangmatten is 120 cm breed bij 220 cm lang. Deze compacte hangmat is geschikt voor volwassenen die op zoek zijn naar een compacte hangmat en perfect voor kinderen. De twijfelaar hangmatten zijn een slagje groter. Met een doek van 140 cm breed en 240 cm lang, of van 150 cm breed en 230 cm lang bieden deze grote hangmatten iedere volwassene volwaardige ruimte biedt. En als je lang van stuk bent, met je geliefde in een hangmat wilt kruipen gewoon wat extra ruimte om je heen wil? Dan biedt de dubbele of familie hangmat het perfecte formaat! Met een doek van 260 centimeter in de lengte en 160 centimeter in de breedte past zelfs de meest uit de kluiten gewassen volwassene hier prima in.

"Welke hangmat je ook kiest, met onze hoogwaardige hangmatten haal je een authentiek stukje vakmanschap in huis, afkomstig uit het deel van de wereld waar men al eeuwenlang weet hoe je het beste kunt relaxen!" zegt Tropilex